Jäseneksi

Sinä teet työtä, joka ansaitsee arvostusta. Arvostuksen pitää näkyä rahana kukkarossa ja jaksamisena työssä. JHL on ammattiliitto, joka työskentelee päivittäin sinun reilujen työehtojesi puolesta. Liittymällä JHL:n jäseneksi varmistat, että saat:

Ammattiliitossa olet vahvempi! Alta voit ladata tulostettavan liittymislomakkeen. Muista valita, periikö työnantaja jäsenmaksun puolestasi vai maksatko sen itse.

Tutustu JHL:n jäsenrekisterin tietosuojaselosteeseen, siitä selviää, miten käytämme tietojasi.

Me olemme JHL

Lyhenne JHL tulee sanoista Julkisten ja hyvinvointialojen liitto. Olemme Suomen suurin julkisten alojen ammattiliitto, jonka jäsenillä on noin tuhat ammattinimikettä. JHL puolustaa tinkimättä koko laajan ammattikirjonsa etuja ja oikeuksia.

JHL:n tärkein tehtävä on neuvotella jäsenilleen työehdot, kuten esimerkiksi reilu korvaus ja työaika. Tämän lisäksi jäsenten etuihin kuuluvat muun muassa:

Liitto on tukenasi, olit sitten työssä, opiskelija tai työtön. Vakinainen, osa-aikainen, täysipäiväinen. Nollasopimuksella, vuorotyössä. Nuori tai vanha. Maahanmuuttaja tai kantasuomalainen. Nainen, mies tai jotakin muuta. Oli tilanteesi ja taustasi mikä vain, ammattiliitossa olet aina vahvempi.


JHL on myös Suomen edullisin hyvinvointialojen ammattiliitto: maksat jäsenyydestä vain prosentin kuukausituloistasi.

Liity heti. Siten varmistat, että sinua kohdellaan reilusti työelämässä ja työttömyyden kohdatessa.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
  • Työssä käyvälle JHL:n jäsenmaksu on 1 % palkasta. Maksu sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun.
  • Opiskelijajäsenelle liiton jäsenyys on ilmainen.
  • Jäsenmaksu vähentää verotustasi. Ilmoitamme summan puolestasi verottajalle joka vuosi.

Voinko liittyä JHL:n jäseneksi?

Voit liittyä JHL:n jäseneksi kun työskentelet

  • valtiolla, kunnassa, kuntayhtymässä tai seurakunnalla
  • edellä mainittujen omistuksessa olevassa liikelaitoksessa tai yhtiössä
  • järjestössä tai yleishyödyllisessä yhteisössä
  • julkiselle sektorille palveluja tuottavan yrityksen tai yhteisön palveluksessa tai vastaavalla toimialalla.

Ammattiliitto JHL:n jäsen voi olla myös yllä mainituilla aloilla toimiva yrittäjä, joka harjoittaa ammattiaan pää- tai sivutoimisesti yksin. Yrittäjäjäsen ei voi kuitenkaan liittyä JHL:n työttömyyskassaan. Yrittäjien työttömyyskassa on Yrittäjän Työttömyyskassa. Lue lisää kysymyksiä ja vastauksia JHL:n jäseneksi liittymisestä!

JHL on vakuuttanut jäsenensä Keskinäinen vakuutusyhtiö Turvassa. Vakuutus tarjoaa monipuolista turvaa matkoilla ja vapaa-ajalla.

Liittyessäsi JHL:n jäsenkesi liityt myös Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassan jäseneksi, ja sinulla on mahdollisuus saada ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, liikkuvuusavustusta ja vuorottelukorvausta